Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper DMX weer op vrije voeten

Shownieuws

Rapper DMX is vrijgelaten uit de gevangenis in Phoenix. De rapper zat daar een celstraf van negentig dagen uit wegens onder meer drugsbezit.

(Novum/AP) - Rapper DMX is vrijgelaten uit de gevangenis in Phoenix. De rapper, die bekendstaat om zijn fikse strafblad, zat daar een celstraf van negentig dagen uit wegens drugsbezit, diefstal en het verwaarlozen van dieren.

DMX was eind januari veroordeeld tot de celstraf nadat er in de zomer van 2007 drie dode en twaalf ondervoede pitbulls bij zijn woning in Phoenix werden aangetroffen. De politie vond bij de inval ook pistolen, munitie en drugs.

De rapper, die in het echt Earl Simmons heet, verliet de gevangenis donderdag nadat een borgsom van bijna 7400 euro was betaald. Volgens de advocaat van DMX is de rapper goed gemutst. "Hij is heel blij dat hij weer thuis is."

Justitie in Maricopa County, waar de rapper gevangen zat, zegt dat DMX waarschijnlijk weer voor de rechtbank moet verschijnen vanwege strafbare feiten die aan zijn tenlastelegging zijn toegevoegd terwijl hij gevangen zat. Het gaat hierbij vermoedelijk om overtreding van zijn proeftijd en het gooien van een dienblad naar een bewaker, waarvoor hij eerder werd gearresteerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen