Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vier miljoen Nederlanders zien Toppers sneuvelen

Shownieuws

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival werd door bijna 2,5 miljoen mensen bekeken. De Toppers wisten hierin niet de finale te halen.

Ruim vier miljoen kijkers in Nederland hebben donderdagavond gezien dat de Toppers niet naar de finale van het Eurovisie Songfestival gaan. Zij keken naar de bekendmaking van de winnaars van de tweede halve finale.

Het optreden van Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom trok 3,3 miljoen kijkers, terwijl de gehele uitzending werd bekeken door gemiddeld bijna 2,5 miljoen mensen. Dat meldt de NOS, die het festival uitzond, vrijdag op basis van cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De eerste halve finale dinsdagavond, waarbij er geen Nederlandse inbreng was, werd door ruim een miljoen mensen bekeken. 'Toppers op weg naar Moskou', dat donderdag voorafgaand aan de tweede halve finale werd uitgezonden, was goed voor ruim anderhalf miljoen kijkers.

Vorig jaar keken gemiddeld 1,8 miljoen mensen naar de halve finale waarin Nederland zat. Het jaar daarvoor waren dat er nog ruim 1,6 miljoen.

De finale van het Songfestival vindt zaterdag plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen