Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stereo-gitarist Daan Koch droomt groot

Shownieuws

Voor de rockband Stereo is geen ambitie te groot. "Waar wij over vijf jaar staan? Wat is het hoogst haalbare? Madison Square Garden?", vraagt Daan Koch zich af.

Voor de rockband Stereo is geen ambitie te groot. "Waar wij over vijf jaar staan met deze band? Wat is het hoogst haalbare? Madison Square Garden? We werken hard, we hebben er veel zin in. De sky is de limit", concludeert gitarist Daan Koch van de rockband Stereo.

De band kwam in oktober tot stand via de televisieshow Rock Nation. Nadat de eerste single eind vorig jaar zeven weken in de Nederlandse hitlijsten verbleef, met als hoogste positie de derde, komt vrijdag de tweede single uit, 'Last forever'. Het album van de band, 'Monogamy', volgt 5 juni. "Ik ben er heel blij mee. Het is echt ons kindje."

Stereo rockt behoorlijk hard op de plaat, zegt Koch. "Het is een veelzijdige rockplaat met stevige nummers, rustigere nummers en een compleet uitgekleed akoestisch laatste nummer." De songs liggen volgens Koch makkelijk in het gehoor en hebben een duidelijke structuur. "Geen moeilijkdoenerij. Het zijn rocksongs, gezongen door een zangeres en met melodische muziek."

De meeste nummers op het album zijn geschreven door de bandleden zelf en daarbij hebben ze alle vrijheid gekregen, zegt Koch. "We hebben er met zijn allen heel hard aan gewerkt en er bloed, zweet en tranen in gestopt. En dat is te horen. We laten ermee zien wat we zelf kunnen en het knalt er echt uit."

Bang om te worden gezien als het zoveelste bandje dat via een talentenjacht op televisie bij elkaar kwam is de gitarist niet. "Eerdere bandjes die in Nederland op die manier werden samengesteld, waren geen echte bandjes. Die moesten de liedjes zingen en spelen die ze opgelegd kregen. Zij waren niet verantwoordelijk voor hun eigen creatieve proces. Dat zijn wij wel. Dat hoort ook bij een rockband, dat je garant kunt staan voor je eigen creatieve input. Ik ken geen enkele Idols-winnaar die dat heeft kunnen doen."

De zes leden vormen volgens de gitarist inmiddels een echte band, zegt Koch. Stereo bestaat naast Koch uit zangeres Astrid Kunst, gitarist Jean-Baptiste Zablone, toetsenist Thijs Schrijnemakers, bassist Noah Smits en drummer Stephan Beuving. "We kunnen het goed met elk vinden, we kunnen goed communiceren en we zijn echt een vriendenclub geworden. Ik zit nu eindelijk in een groep mensen die echt alles opzijzetten om het maximale uit de band te halen. Als muzikant wil je niets liever."

De komende tijd staan voor Stereo veel optredens gepland. Zo staat de band 6 juni in het voorprogramma van Kane in het ADO-stadion in Den Haag. Het betreft een 'proefconcert' om het stadion te testen als concertlocatie. Wordt het optreden een succes, dan worden er in de toekomst mogelijk meer concerten gehouden. "Dat concert lijkt mij heel leuk. Iedereen wil toch wel eens in een stadion spelen? Ik hoop alleen dat de akoestiek goed is geregeld. Over het algemeen lukt het nooit zo goed het geluid goed voor elkaar te krijgen. Dat is ook logisch, het is immers geen pophal. Ik ben heel erg benieuwd."

Koch hoopt de komende jaren met de band flink te kunnen groeien. "We worden nu al steeds beter. Ik hoop dat we niet stil blijven staan, maar dat we ons steeds verder kunnen verbeteren, openstaan voor nieuwe ideeën en uitgeprobeerde ideeën die niet werken overboord kunnen gooien. Ik wil echt leren als band. Als we blijven werken zoals we nu hebben gedaan, moet dat goedkomen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen