Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pinkpopgangers feliciteren Smeets met 40e editie

Shownieuws

Met een 'Lang zal ze leven' feliciteerden de bezoekers Jan Smeets met de veertigste editie van Pinkpop. Een geemotioneerde Smeets sprak de festivalgangers toe.

Met een massaal 'Lang zal ze leven' feliciteerden tienduizenden bezoekers organisator Jan Smeets na afloop van Pinkpop met de veertigste editie van het festival. Een zichtbaar geemotioneerde Smeets sprak na het laatste optreden de festivalgangers toe. "Ik moet proberen niet een potje te gaan janken", zei hij. Pinkpop blijft na volgend jaar nog zeker tien jaar in Landgraaf. Daartoe tekende Smeets maandag een overeenkomst met de betrokken gemeenten.

Het festival werd maandag afgesloten met een optreden van de Schotse band Snow Patrol. De Schotten waren maandag goed vertegenwoordigd: ook Franz Ferdinand en Amy MacDonald zijn van Schotse komaf. Met verder The Kooks, The Ting Tings en The Script was Groot-Brittannie maandag hofleverancier op Pinkpop.

Gelukkig zijn ze in Groot-Brittannie ook gewend aan regen want de haast gebruikelijke nattigheid tijdens het festival kon ook deze editie niet uitblijven. De wolkbreuk werd met gejuich ontvangen, de regen viel sissend op roodverbrande huiddelen. De bui bleek kortstondig en toen Anouk haar derde nummer inzette, 'Nobody's wife', was iedereen de druppels vergeten. Nog voor het einde van het optreden was de zon alweer doorgebroken.

Smeets kondigde Anouk aan als 'onze diva, mijn lieveling op onze verjaardag', hiermee niet alleen doelend op de veertigste verjaardag van Pinkpop maar ook op de regelmaat waarmee Anouk op Pinkpop speelt. Werd zij in 1998 tijdens haar optreden op het festival nog bekogeld met een ei, zondag speelde ze de tent plat. "You rock bitch", klonk het vanuit het publiek.

Een andere Schotse die maandag het hoofdpodium mocht betreden was Amy MacDonald. Nadat ze vorig jaar te laat kwam, was ze dit keer keurig op tijd. Ze was een van de artiesten die een cover speelden. MacDonald speelde er twee, beide van artiesten die Pinkpop dit weekeinde ook aandeden. Ze bracht haar versie van 'Mr. Brightside' van The Killers en 'Dancing in the Dark' van Bruce Springsteen. Katy Perry bracht Queens 'Don't stop me now' en Krezip speelde zondag 'Just Can't Get Enough' van de band die zij verving: Depeche Mode.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen