Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roadie: manager vermoordde Jimi Hendrix

Shownieuws

Jimi Hendrix is door zijn manager om het leven gebracht. Dat stelt een van de voormalig roadies van de gitarist in een boek dat volgende maand moet verschijnen.

Jimi Hendrix is door zijn manager om het leven gebracht. Dat stelt een van de voormalige roadies van de gitarist in een boek dat volgende maand moet verschijnen. Tegenover de Britse krant The Daily Telegraph onthult James 'Tappy' Wright een deel van zijn verhaal.

Hendrix overleed in 1970 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis slaappillen. Volgens Wright was het manager Michael Jeffery die Hendrix volpropte met pillen en alcohol. Jeffery zou bang zijn geweest dat de gitarist hem wilde vervangen.

Enkele maanden na Hendrix' overlijden heeft de manager in een dronken bui volgens Wright toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de dood van de gitaarlegende. "Jimi was dood veel meer waard dan levend. Hij wilde bij me weg, als ik hem zou verliezen, was ik alles kwijt geweest", zou Jeffrey gezegd hebben. "Met een aantal oude vrienden ben ik naar Jimi's hotelkamer gegaan. Daar hebben we een handvol pillen in zijn mond geduwd en hebben we een paar flessen rode wijn in zijn keel gegoten."

In zijn boek 'Rock Roadie', waarin Wright schrijft over zijn jaren als technicus voor onder anderen Tina Turner en Elvis Presley, zegt Wright zich nog goed te herinneren wat Jeffery tegen hem zei. "Ik kan hem nog steeds horen praten, ik zie hem zo voor me met zijn bleke gezicht. Hij zei: 'je begrijpt toch dat ik het moest doen Tappy? Ik moest het doen'."

Jeffery kwam zelf in 1973 om het leven bij een vliegtuigcrash. Volgens de roadie had de manager het leven van Hendrix verzekerd voor 1,2 miljoen pond (1,3 miljoen euro). Dat geld zou Jeffery opgestreken hebben na de dood van de gitarist.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen