Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Susan Boyle in kliniek na verloren finale

Shownieuws

Susan Boyle is zondag opgenomen in een kliniek. Britse media melden dat de 48-jarige sensatie uit Britain's Got Talent kampt met uitputtingsverschijnselen.

Susan Boyle is zondag opgenomen in een kliniek in Londen. Verschillende Britse media melden dat de 48-jarige internetsensatie uit Britain's Got Talent kampt met uitputtingsverschijnselen. Boyle zag zaterdagavond haar droom uiteenspatten toen ze het in de finale van de talentenshow aflegde tegen de dansgroep Diversity.

Boyle is volgens boulevardkrant The Sun ingestort nadat ze als tweede eindigde. De huisvrouw uit Schotland zou zich vreemd gedragen hebben in haar hotel in Londen. Medewerkers van het hotel zeggen dat Boyle, die al enkele dagen in het logement verbleef, na de finale schreeuwde dat ze Britain's Got Talent haat. Ook zou ze een beker water over een manager gegooid hebben. De man probeerde Boyle te kalmeren.

De producent van de talentenjacht laat weten dat Susan uitgeput is. Ook de Britse premier Gordon Brown doet een duit in het zakje. Brown zei op televisie dat hij hoopt dat Susan in orde is is, omdat ze 'een echt aardig persoon' is. "Ik denk dat ze het goed gaat doen." Jurylid Piers Morgan noemde alle aandacht die Boyle kreeg 'gek'. "Niemand had dit kunnen voorspellen." Ook hij ging in op de gemoedstoestand van de huisvrouw. "Ze was erg moe en heeft weinig geslapen. Ze is vertrokken om tijd voor zichzelf te hebben en om te slapen en eten. Susan gaat alle dingen doen waar ze de afgelopen weken niet aan toe is gekomen."

Na haar eerste auditie werd de weinig glamoureuze Boyle een hit op YouTube. De doorsnee vrouw van middelbare leeftijd, die bekende nog nooit door een man gezoend te zijn, overrompelde iedereen met het nummer 'I dreamed a dream' uit de musical Les Misérables. Hetzelfde nummer zong ze zaterdagavond tijdens de finale. Het filmpje van Boyle's eerste auditie werd miljoenen keren bekeken via internet en al snel mocht de onbekende Schotse celebrities als actrice Demi Moore en talkshowkoningin Oprah Winfrey tot haar fans rekenen.

Boyle was de grote favoriet voor de overwinning, maar zag hoe Diversity er met het prijzengeld van honderdduizend pond (115 duizend euro) vandoor gingen. De huisvrouw nam haar verlies sportief op voor de camera's, maar achter de schermen barste ze volgens The Sun in tranen uit. Ondanks haar verlies gaat Boyle volgens jurylid Simon Cowell een gouden toekomst tegemoet. Na de finale zou Cowell de Schotse verteld hebben dat ze een platencontract kan krijgen en in de Verenigde Staten kan gaan toeren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen