Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madness na '247 jaar' terug op Pinkpop

Shownieuws

Achttien jaar na de eerste keer dat Madness op Pinkpop stond keerde de band zondag terug. Het leek volgens de zanger echter nog veel langer geleden: 247 jaar.

Achttien jaar na de eerste keer dat Madness op Pinkpop stond keerde de Britse band zondag terug. Het leek volgens zanger Graham McPherson echter nog veel langer geleden dat hij met zijn band op het Limburgse festival optrad: 247 jaar. Hoe het ook zij: de skapop-band weet nog steeds wat een feestje bouwen is en maakte nagenoeg iedereen aan het dansen. Ook diegenen die in 1981 nog niet eens waren geboren.

De band debuteerde in 1979 en kende hoogtijdagen in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Madness scoorde een aantal hits als 'Our house', 'One step beyond' en 'Baggy trousers', nummers die ook zondag werden gespeeld. Nadat de band het in 1986 voor gezien hield kwamen de leden in 1999 weer bij elkaar. Ze leverden een aantal nieuwe cd's af, waarvan de derde vorige maand verscheen. Van dat album werd onder meer 'Dust devil' gespeeld.

Een andere band die op de tweede dag van het driedaagse festival de meute toeschouwers aan het bewegen kreeg was Rowwen Hèze. Het optreden was een cadeautje van de provincie Limburg, aan het jubilerende Pinkpop. Dit jaar wordt het festival in Landgraaf voor de veertigste keer gehouden. Het stampende feestje van de Limburgse band ging uiteraard gepaard met de nodige bierregens op het publiek, van wie een flink deel het dialect wist mee te zingen.

Verder kende het 3FM-podium na het optreden van Rowwen Hèze voornamelijk rustige acts en singer-songwriters als James Morrison, Keane en Maria Mena. Op het hoofdpodium mocht naast afsluiter Placebo ook Krezip optreden, die het afwezige Depeche Mode verving. Krezip stond voor de vijfde en laatste keer op Pinkpop. De band houdt op te bestaan en geeft eind deze maand haar laatste concerten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen