Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pinkpop geeft Krezip groots afscheid

Shownieuws

Op gympies en met haar baby op de arm. Zo nam Krezip-zangeres Govaert op Pinkpop afscheid van de fans. Op de plek waar ze met haar band doorbrak.

Op gympies en met haar baby op de arm. Zo nam Krezip-zangeres Jacqueline Govaert zondag op Pinkpop afscheid van de fans. Op de plek waar ze negen jaar geleden met haar band doorbrak.

Krezip treedt deze maand nog drie keer op voor de band de handdoek in de ring gooit, maar kreeg onverwachts een groots afscheid op Pinkpop, doordat Depeche Mode afhaakte. In de zoektocht naar een vervanger voor deze band opperde 3FM-dj Claudia de Breij om Krezip in te zetten. En zo geschiedde. Een aantal bandleden keerde onverwijld terug van vakantie.

Krezip brak in 2000 door na een optreden op Pinkpop. Het nummer 'I would stay', voorzien van een clip die bestaat uit beelden van dat optreden, werd een grote hit. Het bleek zondag ook dit nummer te zijn dat het publiek het meest in vervoering bracht. Ook al zong Govaert misschien de helft van de tekst en liet ze de rest over aan de fans. Ook het laatste lied dat Krezip heeft gemaakt, 'Sweet goodbyes', werd gespeeld voor de ruim zestigduizend bezoekers.

Govaert begon het optreden op hoge hakken. Na ruim een halfuur gingen de witte schoenen uit en werd even op de sokken gespeeld. "Alsof ik thuis ben", zei ze. Het was immers de vijfde keer dat Krezip optrad op Pinkpop. Op witte gymschoenen werd het optreden afgemaakt.

De bandleden genoten zichtbaar van het afscheid. Bram van den Berg zat vanachter zijn drumstel met een handycam het publiek te filmen. De band is volwassen geworden. Govaert is moeder geworden en toonde trots haar twee maanden oude baby aan het applaudisserende publiek. Na elf jaar samen te zijn geweest gaat ieder van de zes bandleden zijn eigen weg. Maar niet voordat deze maand nog drie uitverkochte concerten zijn gegeven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen