Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren rukken uit voor bezoek prins Harry

Shownieuws

Een liefdadigheidswedstrijd polo waaraan prins Harry deelnam, trok sterren als Madonna en LL Cool J naar New York. Hij bracht een formeel bezoek aan de stad.

(Novum/AP) - Een liefdadigheidswedstrijd polo waaraan de Britse prins Harry deelnam, trok zaterdag een aantal grote namen naar New York. Sterren als Madonna, Kate Hudson en LL Cool J reisden af naar Governors Island om de 24-jarige prins te zien spelen.

De polowedstrijd was onderdeel van het bezoek dat de prins bracht aan de Big Apple. Harry was vrijdag en zaterdag in de Verenigde Staten voor zijn eerste formele bezoek aan het buitenland. Het was tevens zijn eerste reis na de dood van zijn moeder, prinses Diana. Zij overleed in 1997.

Harry's tweedaagse trip begon met een bezoek aan Ground Zero, de plek waar het World Trade Center stond. Daar sprak hij nabestaanden van slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Bij het in aanbouw zijnde monument liet de prins een krans achter. Later vrijdag doopte Harry de British Memorial Garden, waar de 67 Britse slachtoffers van de aanslagen worden herdacht. Tot slot bezocht hij een medische kliniek voor veteranen.

Zaterdag stond in het teken van liefdadigheid. 's Ochtends bracht de prins een bezoek aan Harlem's Children Zone, een non-profitorganisatie die gezinnen ondersteunt. 's Middags stond de polowedstrijd op het programma. Het geld dat daarmee werd opgehaald, komt ten goede aan Sentebale, een organisatie die Harry mede met prins Seeiso van Lesotho oprichtte. Sentebale zet zich in voor arme kinderen en aidswezen in het Afrikaanse land. "Prins Seeiso en ik zijn allebei onze moeder verloren toen we heel jong waren", zei Harry voor de wedstrijd. "We hebben Sentebale opgezet in hun herinnering. Dat mijn moeder gek was op deze stad, maakt dit bezoek voor mij des te indrukwekkender."

Voorafgaand aan de wedstrijd sprak de Britse prins kort met rapper LL Cool J. "Ga je winnen?", vroeg de artiest. "Ik weet het niet. Ik hoop dat het doorgestoken kaart is", grapte Harry. Het team van de twee prinsen, dat het opnam tegen een team prominente polospelers, won inderdaad met 6-5. Harry gaf in de laatste seconden de voorzet voor het winnende doelpunt, wat hem veel applaus opleverde. Na het sporten bracht de prins een verrassingsbezoek aan het Intrepid Sea, Air & Space Museum in Manhattan.

Zaterdagavond vertrok Harry weer naar Groot-Brittannië. "Het was geweldig", zei de prins over zijn bezoek, dat bedoeld was om Harry te laten wennen aan zijn koninklijke rol. "Een jet leg heeft niet eens kans gehad toe te slaan, of het is alweer tijd om te gaan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen