Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Obama's voor uitje op en neer naar New York

Shownieuws

In zijn agenda stond niets bijzonders, dus Barack Obama had eens tijd om een goede echtgenoot te zijn. Hij ging met zijn vrouw op en neer naar New York.

(Novum/AP) - De Amerikaanse president Barack Obama heeft een verkiezingsbelofte ingelost. Samen met zijn vrouw Michelle vloog hij zaterdagavond met een klein vliegtuig op en neer naar New York voor een avondje uit.

"Ik neem mijn vrouw mee naar New York omdat ik had beloofd haar naar een Broadway-show mee te nemen als alles achter de rug is", verklaarde de president.

Na een diner van ruim twee uur in een restaurant in West Village haastten de Obama's zich naar het theater voor 'Joe Turner's Come and Gone', een stuk van August Wilson over zwart Amerika in het begin van de twintigste eeuw. Langs de weg verdrongen New Yorkers en toeristen zich om een glimp van het presidentiële echtpaar op te vangen.

Het Witte Huis weigert te zeggen hoeveel het tripje van Washington naar New York heeft gekost, maar nog voor het kleine vliegtuig was vertrokken, was er al kritiek van Republikeinen op de reis. Zij merkten op dat de Amerikaanse automaker General Motors maandag naar verwachting faillissement aanvraagt en ergeren zich eraan dat de president ondertussen op kosten van de belastingbetaler voor een avondje uit op en neer vliegt naar New York.

In een interview voor hij president werd, zei Obama al dat hij en zijn vrouw graag uitgaan, het liefst op vrijdagavond. Sinds hij in Washington woont, is het hem gelukt in elk geval een paar avonden te reserveren voor een uitje met zijn vrouw. Tot nu toe bleven ze in de hoofdstad.

Zaterdagochtend stonden de president en de First Lady nog een uur langs de lijn bij een voetbalwedstrijd van hun dochter Malia.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen