Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Droom voorbij: tweede plaats voor Susan Boyle

Shownieuws

Haar droom kwam bijna uit, maar spatte zaterdagavond uiteen. Susan Boyle, de internetsensatie uit de talentenshow Britain's Got Talent, eindigde als tweede.

(Novum/AP) - Haar droom kwam bijna uit, maar spatte zaterdagavond onverwacht uiteen. Susan Boyle, de 48-jarige internetsensatie uit de talentenshow Britain's Got Talent, eindigde als tweede en moest de winst in de finale laten aan de dansgroep Diversity. De jongens gingen ervandoor met het prijzengeld van honderdduizend pond (115 duizend euro) en mogen optreden voor de Britse koningin Elizabeth tijdens de jaarlijkse Royal Variety Show.

Boyle, de weinig glamoureuze huisvrouw uit Schotland, nam haar verlies sportief op. "De besten hebben gewonnen", zei ze. "Ze zijn erg vermakelijk. Jongens, ik wens jullie het beste."

Hoewel jurylid Piers Morgan afgelopen week zei dat Boyle bijna aan de druk onderdoor was gegaan en overwoog met het programma te stoppen, leek ze er zaterdagavond veel zin in te hebben. Ze koos het zekere voor het onzekere en zong het nummer van haar eerste optreden in de show, dat haar dankzij video's op internet op slag wereldberoemd maakte: 'I dreamed a dream' uit de musical Les Misérables.

Al sinds haar eerste verschijning in het programma in april was Boyle de grote favoriet. Met haar enigszins onverzorgde en onopvallende uitstraling, die in niets doet denken aan een ster in wording, deed ze aanvankelijk de wenkbrauwen van jury en publiek fronsen, maar zodra ze begon te zingen, won ze de harten van de luisteraars. Het optreden werd een wereldhit op internet. Op YouTube bereikte de video de vijfde plaats van meest bekeken clips aller tijden. Onder haar fans bevinden zich actrice Demi Moore en talkshowkoningin Oprah Winfrey.

Sinds dat eerste optreden domineerde Boyle de tabloids. Naarmate de finale dichterbij kwam, werd steeds meer getwijfeld aan haar stressbestendigheid. Boyle erkende zaterdag op het podium dat ze turbulente weken achter de rug had, maar zei er geen spijt van te hebben.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen