Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jay Leno weg als presentator The Tonight Show

Shownieuws

Na zeventien jaar heeft Jay Leno vrijdagavond afscheid genomen als presentator van The Tonight Show op de Amerikaanse zender NBC. Conan O'Brien volgt hem op.

(Novum/AP) - Jay Leno heeft vrijdagavond na zeventien jaar afscheid genomen als presentator van The Tonight Show op de Amerikaanse tv-zender NBC. Conan O'Brien, bekend van zijn Late Night with Conan O'Brien bij dezelfde zender, neemt de presentatie van Leno over. Hij begint maandag. Komende herfst begint Leno een dagelijkse avondshow om 22.00 uur op NBC, een tijd waarop de kijkcijfers pieken.

Ook in zijn laatste show grapte Leno erop los, hoewel hij nu en dan ook zichtbaar emotioneel was. De presentator maakte nog maar eens een opmerking over O.J. Simpson, zijn favoriete doelwit sinds de rechtszaak tegen de sportlegende wegens de moord op zijn vrouw en haar vriend. Hij vertelde dat hij bij het leeghalen van zijn kantoor het mes van O.J. vond. "Ik had het al die tijd." Ook onder anderen Michael Jackson, Monica Lewinsky en Bill Clinton kregen het te verduren.

Tegen het einde van het programma besefte Leno dat het 'moeilijke deel' was aangebroken. Hij haalde kort herinneringen op aan zijn tijd bij de show, waarna hij vertelde over de kinderen die de medewerkers van zijn programma in de loop der jaren hadden gekregen. "Dat is wat ik wil als mijn erfenis. Als die kinderen opgroeien, dat ze zullen vragen: 'Hey, mam en pap, waar hebben jullie elkaar ontmoet?', en dat zij dan zeggen dat het bij The Tonight Show was."

Leno nam de presentatie van de show jaren geleden over van Johnny Carson. Trots zei Leno vrijdagavond dat de show nu net zo goed is als toen hij The Tonight Show overnam. "Dat betekent dat ik mijn borg terugkrijg", grapte hij.

Leno verwelkomde zijn opvolger O'Brien als laatste gast. "Jij was de perfecte keuze. Jij bent een absolute heer geweest privé en in de pers", zei Leno. Een gast in de studio riep daarop: "Conan is de beste." Leno antwoordde: "Daar ben ik het mee eens. Conan is de beste."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen