Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook roze Pinkpop-hoedje past in achterzak The Boss

Shownieuws

Het petje dat Bruce Springsteen op een albumcover in zijn zak draagt, werd zaterdag vervangen door het Pinkpop-hoedje. The Boss sloot dag een van Pinkpop af.

Het bekende rode petje dat Bruce Springsteen op de albumcover 'Born in the USA' in zijn achterzak draagt, werd zaterdagavond vervangen door het op Pinkpop evenzo bekende knalroze zonnehoedje. The Boss, die de eerste dag van het driedaagse festival in Limburg afsloot, had veelvuldig contact met zijn publiek en kreeg van hem het Pinkpop-hoedje, dat direct in de achterzak werd gestoken.

Het festival bestaat dit jaar veertig jaar. De Amerikaan viert dit jaar ook een jubileum: hij wordt 60 jaar. Zijn publiek bestond zaterdag veelal uit 30-plussers, die massaal voor The Boss naar Landgraaf leken te zijn afgereisd. Dat Springsteen ook jongere fans heeft bleek uit het feit dat een klein meisje vooraan bij het podium uit volle borst in de microfoon meezong. Dat leidde tot enthousiast gejuich bij de tienduizenden andere toeschouwers.

Springsteen, die met de E Street Band voor een energiek en opzwepend optreden zorgde, maakte een gang langs de voorste regionen van zijn toehoorders en graaide her en der wat bordjes met tekst uit het publiek. Op de bordjes, papiertjes en spandoeken stonden titels van liedjes van The Boss. Ook pakte de rocker een gigantisch knuffelbeest dat een bordje 'From Small Things' boven het hoofd hield. De Amerikaan besloot ze als verzoeknummers te beschouwen en speelde een aantal van de titels, zoals 'I'm on Fire' en 'From Small Things'. De megaknuffel stond daarbij naast hem, waarna hij die, na hem al worstelend te hebben ontdaan van het bordje, teruggaf aan de eigenaar.

Zanger Brandon Flowers van The Killers, die eerder op de dag eveneens een optreden gaf, mocht samen met The Boss 'Thunder Road' zingen. Flowers stond te glunderen. Naast The Killers zorgden verder onder meer de Britse band Elbow, compleet met strijkers en blazers, en Chris Cornell voor optredens in een zonovergoten Landgraaf.

Cornell, voorheen voorman van Soundgarden en Audioslave, bracht een aantal nummers van zijn nieuwste album ten gehore. De rock van weleer heeft plaatsgemaakt voor nummers met een beat, gemaakt in samenwerking met producer Timbaland. Cornell liet vorig jaar nog verstek gaan op Pinkpop.

Het roze festival mag na 2010 nog tien jaar in Landgraaf blijven. Maandag tekent festivalbaas Jan Smeets een nieuwe overeenkomst met de gemeenten Heerlen en Landgraaf zodat het jaarlijkse driedaagse festival nog tien jaar in Landgraaf blijft. Pinkpop wordt sinds 1988 in de Limburgse plaats georganiseerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen