Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Leonard Cohen behaalt goud dankzij Lisa'

Shownieuws

De cd/dvd 'Live in London' van zanger en liedjesschrijver Leonard Cohen heeft goud behaald. Op 'Live in London' staat onder meer het nummer 'Hallelujah'.

De cd/dvd 'Live in London' van zanger en liedjesschrijver Leonard Cohen heeft goud behaald. Dat meldt distributeur Sony Music. Op 'Live in London' staat onder meer het door Cohen geschreven nummer 'Hallelujah', waarmee de winnares van de Nederlandse X Factor Lisa momenteel bovenaan in de singlehitlijsten staat.

Sony denkt dat de cd/dvd van Cohen het succes mede te danken heeft aan Lisa. Lisa staat al drie weken op de koppositie met het nummer. Drie weken geleden kwam ze vanuit het niets binnen op de eerste plek. Jeff Buckley, die het nummer in de jaren negentig coverde, kwam diezelfde week met hetzelfde nummer binnen op de derde positie.

Inmiddels is Buckley, wiens vertolking van het nummer door de meeste critici het meest wordt gewaardeerd, afgezakt naar de 37e plek. Cohen staat met 'Live in London' momenteel op de twaalfde plek in de Nederlandse Album Top 100.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen