Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ozzy Osbourne sleept oud-bandlid voor de rechter

Shownieuws

Ozzy Osbourne heeft zijn voormalige Black Sabbath-collega Tony Iommi voor de rechter gedaagd. Osbourne vindt dat Iommi de naam van de band heeft overgenomen.

(Novum/AP) - Ozzy Osbourne heeft zijn voormalige Black Sabbath-collega Tony Iommi voor de rechter gedaagd. Osbourne vindt dat gitarist Iommi de naam van de band heeft overgenomen, waardoor hij royaltyinkomsten mis loopt. Osbourne diende de papieren voor de rechtszaak donderdag in New York in.

Osbourne, die in de jaren zeventig bekendheid vergaarde als frontman van de band Black Sabbath, stelt dat Iommi's bewering dat alleen hij de rechten bezit op het merk Black Sabbath, niet klopt. De gitarist zou dit wel hebben gezegd tijdens onderhandelingen afgelopen jaar met een bedrijf dat spullen van de band verkoopt.

Door de daden van zijn voormalig medebandlid zou Osbourne de royalty's, die voorheen werden gedeeld, zijn misgelopen. De oud-frontman van de band Black Sabbath eist een onbekend bedrag voor het mislopen van het geld. Ook wil Osbourne dat wordt erkend dat hij de helft van het merk Black Sabbath bezit. De woordvoerders van Iommi waren vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

De zanger en ster uit de MTV-realityserie The Osbournes, waarin hij en zijn gezin jarenlang centraal stond, zegt dat het hem spijt dat het zover heeft moeten komen.

In de verklaring van vrijdag zegt Osbourne dat hij vindt dat alle vier originele bandleden een even groot deel van de rechten op de naam zouden moeten bezitten. "Ik hoop dat dat het uiteindelijke resultaat zal zijn", aldus Ozzy.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen