Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ouderlijk huis Jimi Hendrix rijp voor de sloop

Shownieuws

Het ouderlijk huis van Jimi Hendrix is na mislukte renovatiepogingen rijp voor de sloop. Hier maakte de gitaarlegende naar verluidt kennis met muziek.

Het ouderlijk huis van Jimi Hendrix ontkomt niet aan de sloophamer. Hier maakte de gitaarlegende kennis met muziek, meldt de Amerikaanse krant Seattle Times. Verschillende renovatiepogingen liepen op niets uit.

Eigenaar en Hendrix-fan Pete Sikov kocht het huis in Seatlle, op een steenworpafstand van zijn graf, met de bedoeling het samen met de James Marshall Hendrix Foundation om te toveren tot een muziekcentrum. In totaal werd ruim 130 duizend euro aan de renovatie uitgegeven. "Het was het proberen waard", meent Sikov.

Onderdelen van het huis zoals de keuken en de achterdeur blijven bewaard. Van het hout van de woning hoopt de Hendrix-fan gitaren te maken. "Kun je het je voorstellen: een gitaar gemaakt van hout van Jimi's huis? Wie wil dat nou niet?"

Hendrix woonde van zijn tiende tot zijn dertiende jaar in het bijna 84 vierkante meter grote huis. De gitarist, die bekend is van nummers als 'Purple haze' en 'Are you experienced', overleed in 1970 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis slaappillen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen