Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah teleurgesteld in geschorste leerlingen

Shownieuws

Oprah Winfrey is teleurgesteld. Zeven leerlingen van haar meisjesschool in Zuid-Afrika zouden geschorst zijn vanwege seksuele intimidatie.

Oprah Winfrey is teleurgesteld nadat opnieuw negatieve berichten zijn verschenen rond de meisjesschool in Zuid-Afrika die zij heeft helpen oprichten. "Het stelt me teleur dat sommige van onze leerlingen de regels van de school niet hebben nageleefd", zegt ze in een verklaring.

Volgens een door verschillende media aangehaalde Zuid-Afrikaanse krant zijn vorige week zeven leerlingen van de school geschorst vanwege het seksueel intimideren van andere leerlingen. "Het maakt je mismoedig wanneer studenten worden geschorst of van school gestuurd", zei Winfrey. "De kwestie moet goed worden onderzocht. We willen een campus waar wederzijds respect de norm is."

De Oprah Winfrey Leadership Academy School for Girls nabij Johannesburg werd in 2007 opgericht. In datzelfde jaar kwam de onderwijsinstelling negatief in het nieuws omdat een leidster vijftien meisjes seksueel zou hebben misbruikt. De vrouw ontkent de aanklachten. Ze moet 1 juni voorkomen.

Te oordelen aan de verklaring van Winfrey, lijken de incidenten van nu minder ernstig dan destijds. "Disciplinaire maatregelen naar aanleiding van ongepast gedrag van leerlingen komen over de hele wereld voor. Maar omdat mijn naam aan de Academy verbonden is, liggen ze hier helaas onder een vergrootglas."

Met de meisjesschool vervulde Winfrey een belofte die zij in 2000 deed aan de vroegere Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela om Zuid-Afrikaanse meisjes uitzicht te bieden op een betere toekomst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen