Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Llink handhaaft zich als omroep

Shownieuws

Llink blijft in het omroepbestel. De 'duurzame' omroep heeft de benodigde 150 duizend leden, die er voor woensdag moesten zijn, weten te werven.

Llink blijft in het omroepbestel. De aspirant-omroep heeft de benodigde 150 duizend leden, die voor woensdag nodig waren, weten te werven. Dat maakte de omroep dinsdag bekend.

Met de verkregen B-status krijgt Llink niet alleen meer zendtijd, maar ook een hoger subsidiebedrag. Daarmee hoopt de 'duurzame' omroep de financiële tekorten in te lopen.

Llink deed er de afgelopen weken alles aan om leden te werven. Zo werd geld uitgegeven aan tv-spotjes voor ledenwerving. Volgens het Commissariaat voor de Media waren die kosten echter betaald uit de programmasubsidiëring. Daarom dreigt de toezichthouder de geldkraan dicht te draaien.

Llink ontkent dit en stelt dat de spotjes zijn bekostigd met de ledenbijdragen van de mensen die de afgelopen tijd lid zijn geworden. Om te voorkomen dat de geldkraan wordt dichtgedraaid, heeft de omroep een zaak aangespannen tegen het Commissariaat voor de Media, die op 14 april wordt behandeld.

Vanwege bezuinigingen moesten eerder al presentatrices Floortje Dessing en Froukje Jansen het veld ruimen. Daarmee viel ook het doek voor het programma 3 op Reis, waarin de presentatrices de wereld over reisden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen