Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Huis sterretje 'Slumdog millionaire' gesloopt

Shownieuws

Het huis van een van de kindsterretjes uit 'Slumdog millionaire' is gesloopt. Het kind sliep toen een agent hem wekte en vertelde dat hij moest vertrekken.

(Novum/AP) - Het huis van een van de kindsterretjes uit de film 'Slumdog millionaire' is donderdag gesloopt. Het kind, Azharuddin Mohammed Ismail, lag te slapen toen een politieagent hem wekte en hem vertelde dat hij moest vertrekken. Kort daarop werden ongeveer dertig huizen in de sloppenwijk in Mumbai waar zijn huis stond, gesloopt. "Een politieagent pakte een bamboestok om me te slaan en ik was bang", vertelde het 10 jaar oude kind.

Hoewel 'Slumdog millionaire' tot nu toe ruim 240 miljoen euro opbracht en acht Oscars binnensleepte, heeft dat vooralsnog weinig veranderd in het dagelijks leven van de twee arme kindsterren uit de film, Azhar en Rubina Ali.

Donderdagochtend arriveerden bouwvakkers vergezeld van politieagenten om de sloppenwijk neer te halen. Dit gebeurt vaker in de overbevolkte steden in India. "Ze hebben ons niet van tevoren gewaarschuwd. We kregen niet eens de kans om onze spullen mee te nemen", zei de moeder van Azhar, Shameem Ismail. Zij leefde meer dan vijftien jaar in de sloppenwijk. Ismail weet niet wat ze nu gaat doen, vertelde ze, zittend op een bed dat ze uit de ravage had weten te slepen.

De makers van de film zeggen dat ze hun best hebben gedaan om de kinderen te helpen. Zo zouden ze een fonds met een behoorlijk bedrag hebben opgezet, en hebben ze geprobeerd ervoor te zorgen dat de kinderen een goed huis en goede scholing zouden krijgen. Ook hebben ze ruim 550 duizend euro geschonken aan een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor straatkinderen in Mumbai.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen