Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon loopt niet mee met homodemonstratie

Shownieuws

Gordon loopt zaterdag toch niet mee met de homodemonstratie in Rusland. De organisatie van de demonstratie kan zijn veiligheid onvoldoende garanderen.

Gordon loopt zaterdag toch niet mee met de homodemonstratie in Moskou. De organisatie van de demonstratie kan de veiligheid van de Nederlandse zanger onvoldoende garanderen, zo heeft hij donderdag gezegd tegen Novum Nieuws. "Ik heb contact gehad met de organisatie, maar ze adviseerden me niet mee te lopen."

Gordon doet in Moskou mee aan het Eurovisie Songfestival, samen met de twee andere leden van de Toppers, Jeroen van der Boom en René Froger. Op de dag van de finale, aankomende zaterdag, is in Moskou een Gay Pride-demonstratie gepland. Die is verboden, en het stadsbestuur heeft aangekondigd hard in te zullen grijpen als er toch wordt gedemonstreerd.

De Nederlandse zanger gaf eerder deze week aan dat als de Russische autoriteiten het protest neerslaan, hij niet meedoet aan de finale, als de Toppers die zouden halen. Zouden de Toppers de finale niet halen, dan wilde Gordon meelopen met de demonstratie. Dat dit plan geen doorgang kan vinden, vindt jij jammer. "Ik had graag een statement gemaakt."

Donderdagavond wordt duidelijk of de Toppers inderdaad de finale halen. Dan vindt de tweede halve finale plaats en moeten Froger, Van der Boom en Gordon laten horen wat ze kunnen. Tijdens dit optreden draagt Gordon op zijn pak met duizenden strasssteentjes een speldje van de Russische homobeweging, kondigt hij aan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen