Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Martin Scorsese maakt film over Frank Sinatra

Shownieuws

Martin Scorsese gaat een film over het leven van Frank Sinatra maken. Hij wil een onconventionele biopic maken. Wie Sinatra gaat spelen is niet bekend.

(Novum/AP) - Martin Scorsese gaat een film over het leven van Frank Sinatra maken. De gevierde regisseur wil een onconventionele biopic maken, zo kondigden de producenten Universal en Mandalay woensdag aan. Het wordt de eerste bioscoopfilm over de in 1998 overleden zanger en acteur.

Wie Sinatra en de andere rollen in de film gaan spelen, is nog niet bekend. Evenmin is duidelijk wanneer de opnamen beginnen en wanneer de film te zien moet zijn.

De film genaamd 'Sinatra' wordt volgens de producenten geen chronologische vertelling van het leven van The Voice van zijn geboorte tot zijn dood, maar moet een collage-achtige verzameling impressies uit zijn leven worden, en gaan aanvoelen als een muziekalbum.

Het script komt van Phil Alden Robinson, net als Scorsese een Oscarwinnaar. Hij heeft al een jaar onderzoek gedaan voor het filmproject.

De producenten waren twee jaar lang in gesprek met de nabestaanden van de legendarische zanger om de filmrechten te bemachtigen. Sinatra's dochter Tina zei verheugd te zijn dat Scorsese de man is die het leven van haar vader op het witte doek gaat brengen.

In 1992 verscheen al eens een televisiefilm over Sinatra, en in 1998 werd Sinatra gespeeld door Ray Liotta in de film 'The Rat Pack'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen