Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ontkenningen in zaak Anna Nicole Smith

Shownieuws

Het voormalige vriendje van Anna Nicole Smith zegt onschuldig te zijn in de zaak rondom de dood van Anna Nicole Smith. Hij verklaarde dit voor de rechter.

(Novum/AP) - Howard K. Stern heeft woensdag tegen een rechter in Los Angeles gezegd onschuldig te zijn in de zaak rondom de dood van Anna Nicole Smith. Ook de artsen Khristine Eroshevich en Sandeep Kapoor ontkennen een aandeel in de dood van de voormalige playmate te hebben gehad. De drie worden ervan verdacht te hebben samengespannen om de voormalige playmate te voorzien van verslavende medicijnen voordat zij stierf aan een overdosis.

Stern, die naast het vriendje ook de advocaat van Smith was, en de doktoren Khristine Eroshevich en Sandeep Kapoor zeiden 'ja' toen de rechter vroeg of ze ontkenden. Smith stierf twee jaar geleden op 38-jarige leeftijd aan een onbedoelde overdosis medicijnen. Op 8 juni wordt bepaald wanneer een hoorzitting plaatsvindt, waarna wordt beoordeeld of er inderdaad een rechtszaak komt.

Stern werd in maart gearresteerd op verdenking van samenzwering en het verschaffen van verslavende medicijnen aan Smith. De artsen werden er daarnaast van verdacht een overvloed van medicijnen te hebben voorgeschreven aan de blondine. Kapoor en Eroshevich verstrekten de medicijnen, waaronder valium, slaapmiddelen en methadon, aan Stern, die ze op zijn beurt aan Smith gaf. Het trio zou hebben bepaald welke middelen Smith kreeg en op die manier haar verslaving in de hand hebben gewerkt.

Smith overleed op 8 februari 2007. Vijf maanden daarvoor was haar 20-jarige zoon Daniel gestorven en was de voormalige playmate nog bevallen van haar dochtertje Dannielynn. Aanvankelijk beweerden Smith en Stern dat Dannielynn hun gezamenlijke kind was. Na een vaderschapstest bleek echter paparazzo Larry Birkhead de vader te zijn. Smith had een affaire met hem gehad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen