Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins Harry bezoekt New York

Shownieuws

Prins Harry vereert New York eind mei met zijn eerste formele overzeese bezoek. Het wordt ook het eerste tripje naar de VS voor hem na de dood van zijn moeder

De Britse prins Harry brengt eind mei zijn eerste formele bezoek aan New York. Het wordt ook het eerste tripje naar de VS voor de 24-jarige prins na de dood van zijn moeder, prinses Diana. Het bezoek is bedoeld om de prins te laten wennen aan zijn koninklijke rol, meldt St. James's Palace, dat de mediazaken voor de prins regelt.

De prins begint zijn tweedaagse trip met een bezoek aan de plek waar het World Trade Center in New York stond. De volgende dag neemt hij deel aan een polowedstrijd op Governor's Island voor het door de prins mede opgerichte goede doel Sentebale.

Verder bezoekt de prins non-profitorganisatie Harlem's Children's Zone. Prins van Lesotho Seeiso, de mede-oprichter van Sentebale, is hier ook bij aanwezig. De prins gaat daarnaast langs bij gewonde veteranen in een ziekenhuis in Manhattan en een privéreceptie die in het teken staat van de belangen van New York in zijn thuisland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen