Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Phil Spector minstens negentien jaar cel in

Shownieuws

Phil Spector is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van minstens negentien jaar. Een jury had hem al schuldig bevonden aan de dood van actrice Lana Clarckson.

Platenproducent Phil Spector is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negentien jaar tot levenslang. Een jury had hem in april al schuldig bevonden aan de dood van actrice Lana Clarckson in zijn huis in Californië in 2003.

Een rechter in Los Angeles legde de 69-jarige Spector vrijdag vijftien jaar cel tot levenslang op voor doodslag, en nog eens vier jaar voor het gebruik van een vuurwapen. Spector is van plan in hoger beroep te gaan.

Na negentien jaar kan Spector mogelijk in aanmerking komen voor voorwaardelijke vrijlating, maar lukt het hem niet dat voor elkaar te krijgen, dan kan hij de rest van zijn leven achter de tralies zitten.

De 40-jarige Lana Clarkson werd in februari 2003 dood aangetroffen in de woning van Spector. De actrice had de muziekproducent een paar uur voor haar dood ontmoet. Clarkson werd gevonden met een schotwond in haar mond. Een eerdere zaak tegen Spector werd in oktober 2007 geseponeerd, omdat de jury niet tot een oordeel kwam. De platenproducent stond destijds terecht voor moord, nu werd hem doodslag verweten.

Spector vergaarde in de jaren zestig wereldfaam met de door hem bedachte 'wall of sound'. Hij werkte samen met onder meer Ike en Tina Turner en The Beatles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen