Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Krezip vervangt Depeche Mode op Pinkpop

Shownieuws

De Nederlandse band Krezip vervangt Depeche Mode op Pinkpop. Het is de organisatie van het festival niet gelukt een buitenlandse act als vervanger te vinden.

Krezip vervangt Depeche Mode op Pinkpop. Dat heeft de organisatie van het festival zaterdag bekendgemaakt. Diverse bandleden van Krezip moeten voor het optreden halsoverkop per vliegtuig terugkeren van vakantie, zodat de band zondag om 19.15 uur op het hoofdpodium kan staan.

De organisatie probeerde aanvankelijk een buitenlandse act als vervanger te vinden, maar dat bleek in zo'n korte tijd niet mogelijk. Krezip, die eerder al had aangegeven graag een afscheidsconcert te willen geven tijdens de veertigste editie van Pinkpop, was wel bereid op te komen draven.

Eerder was de Nederlandse rockband gezegd dat optreden op Pinkpop er dit jaar niet inzat vanwege het overvolle programma. Doordat Depeche Mode echter afzegde, ontstond een nieuwe mogelijkheid.

In 2000 was Krezip nog de jongste popband op Pinkpop. In oktober kondigde de band aan na bijna twaalf jaar uit elkaar te gaan. Op 27 juni geeft de van oorsprong Tilburgse band een afscheidsconcert in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

Invallen op Pinkpop is niet nieuw voor Krezip. In 2007 verving de Nederlandse rockband Amy Winehouse al op het festival nadat zij zich ziek had gemeld.

Donderdag werd duidelijk dat Depeche Mode niet van zich laat horen op Pinkpop. De Britse heren moesten hun enige optreden in Nederland afzeggen, omdat de ziekte van voorman Dave Gahan roet in het eten gooide.

Op 12 mei werd Gahan vlak voor een show in de Griekse hoofdstad Athene opgenomen in een ziekenhuis. Destijds meldden de Britten dat Gahan last had van buikgriep. Donderdag maakte de band bekend dat hun voorman een tumor in zijn blaas had. Gahan is hier inmiddels aan geopereerd. Op last van zijn artsen houdt de 47-jarige zanger tot 8 juni rust.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen