Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Merrel Westhoff Dutch Model of the Year

Shownieuws

Merrel Westhoff is vrijdag uitgeroepen tot Dutch Model of the Year. Westhoff is wereldwijd te zien op billboards van het modemerk G-Star Raw.

Merrel Westhoff is vrijdag uitgeroepen tot Dutch Model of the Year. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Westhoff, die op billboards van het merk G-Star Raw over de hele wereld te zien is, kreeg de award uit handen van couturier Addy van den Krommenacker uitgereikt.

De hoofdprijs ging vorig jaar naar model Ymre Stiekema. Model Yfke Sturm kreeg een Talent Award voor haar ambassadeurswerk voor het Rode Kruis. Sturm kwam speciaal voor de uitreiking over vanuit haar woonplaats New York. Paul Schulten werd uitgeroepen tot Dutch Designer of the Year. De award die hij kreeg is ontworpen door model Frederique van der Wal. Schulten, die 25 jaar in het vak zit, heeft volgens de jury inmiddels een vaste signatuur in het Nederlandse modelandschap. De couturier nam de titel over van wijlen Percy Irausquin.

Lingeriemodel Wendy Dubbeld kreeg daarnaast de Style Award en Gabriela Riedi, die sierde op de covers van Nouveau, Collignon Magazine en Miljonair Magazine, de Cover Award. Sofie Kraay-Nuijten, de vrouw van SBS-presentator Hans Kraay jr., kreeg de Catwalk Award. De jury roemt haar onvoorwaardelijke doorzettingsvermogen na een moeizame periode vanwege gezondheidsproblemen.

De prijzen werden verdeeld tijdens het modegala van de Dutch Model Awards in het Amsterdamse Fashion Museum. Behalve de onderscheiding voor Dutch Designer of the Year kregen de overige winnaars krijgen een door Swarovski ontworpen award.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen