Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stalker American Idol-deelneemster moet de cel in

Shownieuws

Een Australische vrouw is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van 26 maanden. Tanya Maree Quattrocchi stalkte deelnemer aan American Idol Diana DeGarmo.

(Novum/AP) - Een Australische vrouw is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van 26 maanden, omdat ze deelnemer aan American Idol Diana DeGarmo stalkte. De 23-jarige Tanya Maree Quattrocchi deed dit via internet vanaf de andere kant van de wereld. Eerder deze maand had de vrouw uit Melbourne bekend schuldig te zijn aan cyberstalking.

Ze had in 2007 de My Space-account van DeGarmo gehackt en had e-mails van de American Idol-deelneemster, haar moeder Brenda en haar huisgenoot, model Donielle Morris, onderschept. DeGarmo werd tweede bij de Amerikaanse talentenjacht op televisie in 2004.

Quattrocchi komt na twaalf maanden van haar straf te hebben uitgezeten in aanmerking om voorwaardelijk vrij te komen. De Australische rechter vond de daden van de stalker extra ernstig, aangezien de vrouw zes maanden daarvoor voor eenzelfde soort vergrijpen werd veroordeeld. In 2007 kreeg Quattrocchi een werkstraf van 150 uur opgelegd voor het cyberstalken en afpersen van DeGarmo in 2006.

Quattrocchi zat al sinds januari vast, nadat ze was gearresteerd terwijl ze achter een computer een e-mail aan het typen was waarin ze zich uitgaf voor de moeder van de American Idol-deelneemster. Volgens de rechter beïnvloedde het stalken van DeGarmo ieder onderdeel van haar leven. Ze voelde zich continu kwetsbaar, stelde de rechter.

DeGarmo heeft sinds American Idol het album 'Blue Skies' uitgebracht. Ook verscheen ze op Broadway in 'Hairspray'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen