Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lodiers ligt wakker van BNN-voorzitterschap

Shownieuws

Patrick Lodiers heeft wel eens slapeloze nachten van zijn voorzitterschap bij BNN. Vooral het vertrek van Ruben Nicolai ging hem niet in de koude kleren zitten.

Patrick Lodiers heeft wel eens slapeloze nachten van zijn voorzitterschap bij BNN. Vooral het vertrek van Lama Ruben Nicolai ging hem niet in de koude kleren zitten. "Ik vond dat Ruben nog veel bij BNN kon leren, dus dat was wel even schrikken", bekent Lodiers, die daardoor ook een beetje aan zichzelf ging twijfelen.

Naast Nicolai zag de voorzitter ook presentatoren Katja Schuurman, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Eddy Zoey en Tijl Beckand naar een andere omroep uitwijken. Van een leegloop is volgens hem echter geen sprake. "BNN is toch een kweekvijver van talent", zegt hij tegen Novum Nieuws, verwijzend naar de doorstroom.

Lodiers acht het niet erg waarschijnlijk dat de presentatoren vanwege hun loon vertrokken. Ook zelf heeft hij wat dat aangaat weinig reden tot klagen. Jaarlijks verdient de roodharige Zeeuw een dikke driehonderdduizend euro. Of Lodiers net als EO-presentator Andries Knevel bereid is tot een loonsverlaging onder de Balkenendenorm laat hij in het midden. "Dat vind ik een interne aangelegenheid."

Dat het de 37-jarige presentator en voorzitter niet alleen om het geld te doen is, bewijst hij in het programma Ramptoerist. In het reisprogramma bezoekt hij arme landen als Sierra Leone en Albanië met de hamvraag: valt er nog wat te lachen? Volgens Lodiers verschillen de grappen in de landen nauwelijks van die in Nederland. "Ook daar maken ze tijdens televisieoptredens gebruik van typetjes", trekt hij de parallel.

Een ongemakkelijk gevoel bij het zoeken naar de lach in arme landen had de presentator niet. "Het kan juist bevrijdend werken. Als je net die kwinkslag kan maken, dan is er weer even lucht", aldus Lodiers. BNN zendt de vierdelige serie zondagavond voor het eerst uit op Nederland 3. Naast Sierra Leone en Albanië komen Libanon en Haïti aan bod.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen