Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Jay-Z tekent bij Sony'

Shownieuws

Jay-Z en platenmaatschappij Sony zouden bijna rond zijn over een samenwerking. Volgens bronnen van muziekblad Billboard is de deal 'voor 95 procent rond'.

Rapper Jay-Z en platenmaatschappij Sony zouden bijna rond zijn over een samenwerking. Volgens bronnen van het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard is de deal 'voor 95 procent rond'. Vrijdag werd bekend dat de rapper zijn contract met hiphoplabel Def Jam afgekocht heeft. Jay-Z zou nog één plaat voor het label produceren.

Geruchten over Jay-Z's overstap naar Sony kwamen op gang toen de baas van de platenmaatschappij gespot werd met een zakenpartner van de rapper. Bovendien staat Jay-Z's vrouw, zangeres Beyoncé, onder contract bij Columbia Records, een onderdeel van Sony. Bronnen melden aan Billboard dat de deal bijna in kannen en kruiken is en dat een officiële verklaring binnen enkele weken naar buiten gebracht wordt.

Jay-Z, die eigenlijk Shawn Carter heet, stond drie jaar aan het hoofd van Def Jam. Nadat zijn contract afliep, vertrok hij als manager, maar bleef hij wel muziek maken voor het label. Daar kwam deze maand een einde aan. De rapper zou het contract voor vijf miljoen dollar, ruim 3,5 miljoen euro, afgekocht hebben. Vorig jaar kwam Carter een contract overeen met concertorganisator Live Nation. Die deal omvat onder meer albums en tournees voor de komende tien jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen