Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Toneelgroep zet Bram van der Vlugt in het zonnetje

Shownieuws

Het Nationale Toneel zet Bram van der Vlugt zaterdag in het zonnetje vanwege zijn 75e verjaardag. Die dag speelt hij ook de laatste uitvoering van 'Kopenhagen'.

Het Nationale Toneel zet Bram van der Vlugt zaterdag in het zonnetje vanwege zijn 75e verjaardag. "Van der Vlugt is donderdag jarig en speelt zaterdag de laatste uitvoering van de voorstelling 'Kopenhagen'", legt een woordvoerder van het Haagse toneelgezelschap uit.

Van der Vlugt krijgt een portret in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De Haagse Susanne Middelberg legde de 75-jarige op de gevoelige plaat vast. Het portret wordt zaterdagavond gepresenteerd en toegevoegd aan de collectie portretten van de schouwburg. "Daar hangen al een groot aantal afbeeldingen", weet de woordvoerder van het Nationale Toneel. "Mensen die een speciale band hebben met de Haagse toneelwereld worden geportretteerd." Van der Vlugt krijgt een plaatsje in de schouwburg omdat hij geboren en getogen is in de hofstad en er vaak op de planken heeft gestaan.

Zaterdag staat Van der Vlugt voor het laatst op het podium als fysicus Niels Bohr in 'Kopenhagen'. "Ooit is aan Van der Vlugt gevraagd welke voorstelling hij graag nog een keer zou willen spelen. Hij noemde toen 'Kopenhagen', een stuk waarmee hij tien jaar geleden in de kleine zaal speelde. Bram was erg trots op de voorstelling en vond het jammer dat een beperkt aantal mensen het heeft kunnen zien. Vandaar dat het zijn grote wens was nog eens in de rol van Niels Bohr te kruipen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen