Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frederique van der Wal ontwerpt award

Shownieuws

Frederique van der Wal heeft de award voor 'Dutch designer of the year' ontworpen. De creatie wordt tijdens de uitreiking van de Dutch Model Awards overhandigd.

Model Frederique van der Wal heeft de award voor 'Dutch designer of the year' ontworpen. De creatie wordt vrijdagavond tijdens de gala-uitreiking van de Dutch Model Awards overhandigd, maakt de organisatie donderdag bekend.

Voor Van der Wal, die vorig jaar de Lifetime Achievement Award mee naar huis mocht nemen, is het de eerste keer dat ze een award heeft ontworpen. Met de bijzondere onderscheiding wordt een Nederlandse ontwerper in het zonnetje gezet. De winnaar, die vrijdag bekend wordt gemaakt, neemt de titel 'Dutch designer of the year' over van wijlen Percy Irausquin. De overige winnaars krijgen een trofee die ontworpen is door Swarovski.

De Dutch Model Awards worden uitgereikt in het gloednieuwe Fashion Museum in Amsterdam. Het museum, dat helemaal in het teken staat van de mode, werd vrijdag geopend door couturier Frans Molenaar en model Kim Feenstra. Eén prijswinnaar is al bekend: Doutzen Kroes kreeg eerder deze maand de Lifetime Achievement Award.

De awards voor de Nederlandse modewereld worden dit jaar voor de tweede keer uitgedeeld. Prijzen zijn er in de categorieën cover, catwalk, style en talent. Ook wordt vrijdag het 'Dutch model of the year' gekozen. Couturiers Addy van den Krommenacker, Monique Collignon en Sheguang Hu zullen een onderscheiding uitreiken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen