Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duizenden dames willen plekje in K3.

Shownieuws

K3 is niet alleen onder kinderen geliefd. Duizenden volwassen zangeressen staan te trappelen om de plek van Kathleen op te vullen, die in maart uit de populaire meidengroep stapte. Ruim 3500 dames hebben zich gemeld als derde zangeres van K3, bericht SBS 6, dat samen met Karen en Kristel en het Belgische VTM op zoek gaat naar een vervangster.

De gegadigden moeten aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet Kathleen's opvolgster minstens 18 zijn en kunnen zingen en dansen. Ook de haarkleur en de eerste letter van haar voornaam kunnen een rol gaan spelen. "De naam K3 sloeg natuurlijk op de drie K's waarmee Karen, Kristel en Kathleen beginnen", zegt een woordvoerder van SBS 6. "En Karin heeft rood haar, Kristel is zwartharig en Kathleen is een blondine."

De woordvoerder moet toegeven dat er nog geen oplossing bedacht is voor de naam van de meidengroep en het mooie plaatje. "Als de winnares blond is en een naam met een K heeft, zou dat dingen een stuk makkelijker maken." De naam K3, die ook aan veel merchandise is gekoppeld, blijft volgens de zender gehandhaafd. "We moeten creatieve oplossingen gaan zoeken."

Eind maart stapte de 30-jarige Kathleen uit de Belgische meidenband. Dik een maand later besloten de overgebleven leden, Karen en Kristel, via een televisieprogramma een vervangster te zoeken voor hun boezemvriendin. In minder dan een maand tijd gaven duizenden zangeressen aan interesse te hebben in de baan. De dames gaven zich op voor 'K2 zoekt K3', dat vanaf dit najaar op de buis te zien is. De winnares gaat meteen na afloop van het programma mee op tournee door Nederland en België. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen