Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Gary Collins begint aan straf

Shownieuws

De Amerikaanse acteur Gary Collins is woensdag begonnen aan zijn vier maanden durende straf. De komende tijd staat hij onder elektronisch huisarrest.

De Amerikaanse acteur Gary Collins is woensdag begonnen aan zijn vier maanden durende straf. Collins werd in maart veroordeeld tot vier maanden cel. Hij heeft de rechtbank met succes verzocht de celstraf om te zetten in elektronisch huisarrest, meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

Collins heeft de enkelband woensdag omgekregen. Volgens een woordvoerder van de politie in Santa Barbara wordt de straf mogelijk ingekort. "Hij is veroordeeld voor 120 dagen, maar als hij zich aan de regels houdt is hij na 72 dagen weer een vrij man."

Die regels houden onder meer in dat Collins zijn woning mag verlaten om te gaan werken. Ook mag hij vier uur per week het huis uit om boodschappen te doen. De 71-jarige acteur werd in januari aangehouden door de Californische politie toen hij over de weg slingerde in zijn camper. Collins bleek te veel gedronken te hebben. Omdat hij al twee keer eerder veroordeeld is voor rijden onder invloed, kreeg de acteur een vrijheidsstraf van vier maanden voor zijn kiezen.

Boven op zijn straf kreeg Collins een proeftijd van drie jaar. Als hij binnen die tijd weer in de fout gaat, kan hem dat een celstraf van een jaar opleveren. De acteur, bekend van tv-series als 'The young and the restless' en JAG, is zijn rijbewijs drie jaar kwijt. Ook moet hij een verplichte cursus over alcoholgebruik volgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen