Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Depeche Mode definitief niet op Pinkpop

Shownieuws

Depeche Mode heeft zijn optreden op Pinkpop afgezegd. Zanger Dave Gahan moet herstellen van een operatie aan zijn blaas. Artsen hebben een tumor verwijderd.

Fans van Depeche Mode hebben pech, de band heeft zijn enige optreden in Nederland af moeten zeggen. De Britse heren zouden de tweede dag van Pinkpop afsluiten, maar de ziekte van voorman Dave Gahan gooit roet in het eten. Op de website van de band staat dat de toer pas op 8 juni wordt hervat.

Aan wie de eer toekomt de veertigste editie van Pinkpop op zondag af te sluiten, is nog niet bekend. Pinkpop-baas Jan Smeets is druk bezig met het regelen van een vervanger. "Ik ben stad en land, wat zeg ik, de hele wereld af aan het bellen." Het verhaal ging rond dat Oasis de leegte op zou vullen, maar dat is volgens Smeets niet waar. "Alles wat je gehoord hebt, moet je schrappen." Wel laat hij los dat hij op zoek is naar een internationale band.

Op 12 mei werd Gahan vlak voor een show in Athene opgenomen in een ziekenhuis. Destijds meldden de Britten dat Gahan last had van buikgriep. Donderdag maakte de band bekend dat hun voorman een tumor in zijn blaas had. Gahan is hier inmiddels aan geopereerd. Op last van artsen houdt de 47-jarige zanger tot 8 juni rust. De eerste show zal die dag plaatsvinden in het Duitse Leipzig.

Smeets noemt het wegvallen van Depeche Mode 'dikke pech'. "Ik denk dat het vervelender is voor de jongen zelf", zegt Mr. Pinkpop. "Een afzegging is inherent aan het organiseren van een popfestival, het is in het verleden zo vaak gebeurd. Linkin Park zei in 2003 twee weken voor Pinkpop af." Volgens Smeets is het wel opvallend dat het zo lang duurde voordat het definitieve besluit viel. "Die jongen is al een tijd ziek, nu heeft een dokter gezegd dat hij op 8 juni gezond is."

Donderdag was er wel goed nieuws voor de fans van Bruce Springsteen. Smeets maakte bekend dat er extra kaarten zijn voor de zaterdag, als The Boss het festival afsluit. Met de extra tickets wil de organisatie de zwarte handel tegengaan. Om hoeveel toegangsbewijzen het gaat, wil Smeets niet bekend maken. "Dan geef je illegale handelaars weer informatie en wordt zwarte handel weer interessant." Om diezelfde reden wil de Pinkpop-baas ook niets zeggen over het verloop van de verkoop.

Zaterdag was de enige uitverkochte Pinkpopdag. Volgens Smeets waren alle kaarten voor de eerste festivaldag binnen achttien minuten verkocht. Tijdens de jubileumeditie staan onder meer Snow Patrol, The Killers en Placebo op het podium.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen