Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marcel Marceau-veiling levert half miljoen euro op

Shownieuws

Spullen van mimespeler Marcel Marceau hebben bijna een half miljoen euro opgebracht. Onder meer zijn hoed en zijn zeemanskostuum gingen onder de hamer.

(Novum/AP) - Eigendommen van de legendarische Franse pantomimespeler Marcel Marceau hebben tijdens een tweedaagse veiling in Parijs bijna een half miljoen euro opgebracht. Onder de weggehamerde spullen van de Fransman bevonden zich zijn hoed en zijn zeemanskostuum, die tijdens zijn acts zijn handelsmerk waren.

De door Marceau gedragen hoed en rode bloem werden geveild voor ruim drieduizend euro. Zijn witte zeemansoutfit met bijbehorend streepjesshirt en zijn nauwelijks sluitende jasjes gingen voor bijna zesduizend euro onder de hamer.

Marceau's dochter Camille organiseerde de veiling om de door haar vader gemaakte schulden af te lossen. Marceau overleed in 2007 op 84-jarige leeftijd. Aanvankelijk werd verwacht dat de veiling ongeveer driehonderdduizend euro zou opbrengen.

Marceau had als pantomimespeler een grote rol in het verspreiden van het toneelgenre. Pantomime is een toneelstuk waarbij situaties of verhalen zonder spraak, maar enkel met handen, mimiek en lichaamstaal worden uitgebeeld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen