Kies je favoriete radiostation

Dossiers

TMF Awards-nominaties doen Dio versteld staan

Shownieuws

Dio staat verstelt van de drie nominaties die hij kreeg voor de TMF Awards. "Ik vind het ontzettend tof. Het is een droom die uitkomt", reageert de rapper.

Dio staat verstelt van de drie nominaties die hij kreeg voor de TMF Awards. "Ik vind het ontzettend tof. Het is een droom die uitkomt", reageert de rappende Amsterdammer.

De muziekzender maakte de genomineerden woensdag bekend. De rapper is in de race voor een prijs voor de beste video. Daarnaast is Dio genomineerd voor de award voor hiphopartiesten. Ook nomineerde Marco Borsato hem voor de TMF Borsato Award, voor het grootste aanstormende talent.

Borsato droeg naast Dio ook Idols-winnares Nikki en de bands Voicst en Valerius aan voor de naar hem vernoemde prijs. Volgens de zanger was het geen gemakkelijke keuze om uit al dat talent te kiezen. "Als het er tien waren geweest, was het makkelijker geweest." Toch lukte het hem een selectie te maken, 'omdat ze wel potentie moeten hebben om blijvertjes te zijn', aldus Borsato, die zelf twintig TMF Awards won.

Tussen de andere genomineerden bevinden zich onder anderen Alain Clark, Anouk en Ilse DeLange. Laatstgenoemde maakt net als Dio kans op drie awards. Op 4 juli wordt bekend wie de begeerde beeldjes mee naar huis mogen nemen. Dan worden de TMF Awards voor de dertiende keer uitgereikt, dit jaar voor het eerst in de vorm van een openluchtconcert, bij de Erasmusbrug in Rotterdam.

De TMF Awards zijn na een jaar van afwezigheid weer terug. Vorig jaar ging de awardshow niet door vanwege het veranderde concept. De show trok in 2007 slechts honderdduizend televisiekijkers. De winnaars waren toen Within Temptation, VanVelzen en Jan Smit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen