Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Slumdog-sterretje wacht nieuw huis

Shownieuws

Een nieuwe woning voor de familie van één van de arme kinderen uit 'Slumdog Millionaire' is bijna een feit. Het gaat om een huis voor de 10-jarige Azhar.

(Novum/AP) - Een nieuwe woning voor de familie van één van de arme kindsterretjes uit de film 'Slumdog Millionaire' is een kwestie van tijd. Het gaat om een huis voor de 10-jarige Azharuddin Mohammed Ismail en zijn familie. Voor de familie van het andere kindsterretje, de 9-jarige Rubina Ali, wordt nog gezocht. Dat stelt een woordvoerder van het fonds dat voor de kinderen door de makers van de film is opgezet.

Vanuit het fonds moeten onder meer goede woningen en scholing voor de kinderen worden betaald. De filmmakers hebben aangegeven iets meer dan 72 duizend euro uit te willen geven aan appartementen voor de twee families, die hun huizen in een sloppenwijk in Mumbai onlangs kwijtraakten bij sloopwerkzaamheden.

Vorige week ging het huis van Rubina tegen de vlakte, terwijl Azhar de week ervoor zag hoe zijn huis met de grond gelijk werd gemaakt. Sindsdien verblijft Rubina bij familie en woont Azhar met zijn ouders in een hutje, dat bestaat uit zeildoeken en dekens die rond een dun houten frame zijn geplaatst.

Regisseur Danny Boyle en producent Christian Colson hadden woensdag een ontmoeting met de twee kindsterretjes in Mumbai. Boyle zei dat ze al heel lang proberen goede, legale woningen voor de families te vinden.

De vader van Rubina zorgde ervoor dat de ontmoeting vroeger dan bedoeld eindigde. Hij stormde naar buiten, omdat de regisseur volgens hem niet genoeg heeft gedaan om ze te helpen. "Er zijn zes maanden verstreken. In Mumbai is alles te koop als je geld hebt. Wie echt wil dat we een huis krijgen, kan dat binnen twee dagen regelen. Na de Oscars zijn ze ons gewoon vergeten", zei hij na afloop.

'Slumdog Millionaire' was dit jaar de grote winnaar tijdens de Oscaruitreiking. De film sleepte acht beeldjes in de wacht. Wereldwijd bracht de film over een jongen uit een sloppenwijk die meedoet aan Weekend Miljonairs zo'n 235 miljoen euro in het laatje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen