Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger Koen Wauters wint Belgische autorace

Shownieuws

Koen Wauters heeft voor het eerst in zijn leven een race in het Belgisch GT-kampioenschap gewonnen. De Clouseau-zanger won op het circuit van Spa-Francorchamps.

Koen Wauters heeft zondag voor het eerst in zijn leven een wedstrijd in het Belgisch GT-kampioenschap gewonnen. Op het circuit van Spa-Francorchamps passeerde de 41-jarige voorman van Clouseau met zijn sportwagen als eerste de finish.

"De auto was perfect, zelf ben ik nooit in de problemen gekomen als je dan de vlag ziet, als je als eerste over de finish komt dan weet je dat er ongelofelijk veel vreugde moet zijn in de box", jubelt de zanger op de website van de organisatie van de autoraces. "Een supergevoel! Ik heb zelfs de snelste ronde in de wedstrijd gereden."

Autoracen is al jaren een hobby van de Vlaamse zanger, die onder meer negen keer deelnam aan Parijs-Dakar. De Belg reed de bekende rally zeven keer uit. Koens drie jaar jongere broer Kris, ook lid van Clouseau, neemt eveneens deel aan het Belgisch GT-kampioenschap. Kris eindigde zondag net naast het podium als vierde.

De musicerende broers combineren hun hobby met de band. "We hadden zaterdagavond een optreden en zijn pas om 03.00 uur in Francorchamps gearriveerd", zegt Koen. "Op dat ogenblik was er een serieus feestje aan de gang, zodat we al met al een goed uur geslapen hebben. Op dat moment is het vloeken, maar nu vergeet je dat hè. Het is fantastisch dat we als jong team dit hebben kunnen presteren!"

De twee broers richtten samen met Raf Vanthoor, Kris' teamgenoot, het raceteam KRK op. KRK, dat staat voor Koen Raf Kris, is bezig aan zijn tweede seizoen in de Belcar competitie. De Vlaamse broers nemen deel aan de races in een Dodge Viper.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen