Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gitaarvirtuoos Sacksioni koninklijk onderscheiden

Shownieuws

Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni is zaterdagavond koninklijk onderscheiden. De gitarist uit Lienden mag zich Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni is zaterdagavond koninklijk onderscheiden. De gitarist uit Lienden mag zich Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. Sacksioni kreeg de onderscheiding na zijn veertigjarig jubileumconcert in Tiel.

De 58-jarige geboren Amsterdammer ontving de onderscheiding niet alleen voor zijn jubileum. Ook zijn unieke fingerstyle gitaarmethode, waarbij hij meerdere partijen tegelijk speelt, was aanleiding voor het lintje.

Sacksioni bracht in zijn carrière vijfentwintig cd's en lp's uit en schreef nummers voor onder meer Herman van Veen en Frank Boeijen. Daarnaast verbond de meester-gitarist zijn naam aan verschillende projecten als 'The five great guitars' en het City!-project. In 1994 werd hij onderscheiden met een Edison voor zijn cd 'Who's pulling the strings'. Op dit moment trekt Sacksioni met zijn jubileumtournee langs de Nederlandse theaters.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen