Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon: geen Songfestival bij neerslaan homoprotest

Shownieuws

Als Rusland een protest van homo's in Moskou met geweld neerslaat treedt Gordon niet op bij het Songfestival. Dat heeft hij tegen de NOS gezegd.

Als Rusland een protest van homo's in Moskou met geweld neerslaat, treedt Gordon donderdag niet op bij de halve finale van het Songfestival. Dat heeft hij tegen de NOS gezegd.

Toen activisten voor homorechten twee weken geleden aankondigden een gay pride-optocht in Moskou te organiseren die samenviel met de finale van het Eurovisie Songfestival op zaterdag, verbood het stadsbestuur dit. "Er zijn nooit homoparades in Moskou geweest en die zullen er ook nooit komen", zo haalden Russische persbureaus een gemeentewoordvoerder aan. De Moskouse burgemeester Joeri Loezjkov beschouwt homoseksualiteit als 'duivels'.

De leider van de Russische beweging voor homorechten, Nikolaj Aleksejev, kondigde aan dat de parade op 16 mei hoe dan ook doorgaat. Moskou heeft echter aangekondigd hard in te grijpen.

Als dat gebeurt, vliegt Gordon volgens de NOS 'onmiddellijk' terug naar Nederland. De andere toppers, Jeroen van der Boom en René Froger, zouden de situatie afwachten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen