Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lisa wint X Factor op haar gympen

Shownieuws

Lisa is de grote winnares van X Factor. Ze was stomverbaasd toen zaterdagavond tijdens de live- uitzending bekend werd gemaakt dat ze Rachel verslagen had.

Lisa is de grote winnares van RTL4's X Factor. Ze was stomverbaasd toen zaterdagavond tijdens de live-uitzending bekend werd gemaakt dat ze Rachel had verslagen. Het Nederlandse publiek vond dat Lisa over de X Factor beschikt en stuurde haar naar huis met een platencontract.

Met het verrassende nummer 'Hallelujah' bracht ze het publiek in vervoering. "Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen", stamelde de excentrieke zangeres, die 'gelukkig' op haar gympen het podium veroverde. "Ik hoorde de single van Rachel en dacht: ik word tweede! Ik ga een mooi plekje zoeken voor de trofee, misschien komt 'ie wel in de keuken te staan", grapt ze.

Haar coach Gordon, die Lisa van meet af aan heeft bijgestaan, moest ze missen tijdens de finale. De blonde krullenbol kon in verband met repetities voor het Eurovisie Songfestival niet aanwezig zijn in Hilversum. Eric van Tijn, die vorige week zijn laatste troef 'Whatever' verloor, nam het stokje van zijn collega over en coachte Lisa tijdens de laatste week voor de finale. "Lisa is extreem muzikaal", vertelde Eric van Tijn tijdens de persconferentie na afloop van de grote finale. "Ze is heel kritisch op zichzelf, het is geen standaard type, ze is echt sensationeel en ik denk dat ze zeker kans maakt om internationaal door te breken."

Rachel eindigde in de strijd als trotse tweede. Met het nummer 'What hurts the most' wist ze het publiek laaiend enthousiast te krijgen en zelf pinkte ze na haar laatste X Factor optreden ook een traantje weg. Teleurgesteld is ze zeker niet. "Toen ik de single van Lisa hoorde wist ik dat ik als tweede zou eindigen. Het was mijn doel om de finale te halen en dat is me gelukt! We gunnen het elkaar heel erg. We zijn zo lang met elkaar opgetrokken dat we, of we willen of niet, vrienden van elkaar zijn geworden. Iedereen die mee heeft gedaan gunde het elkaar."

Finalist Jamal werd halverwege de uitzending naar huis gestuurd. Met opgeheven hoofd kon de zanger het podium verlaten. Zijn coach Stacey Rookhuizen sprak vol lof over het veelbelovende talent van wie we volgens haar zeker nog zullen horen. "Dit is nog maar het begin van jouw carrière, Jamal!"

Hoe het album van Lisa gaat klinken is nog niet bekend. Wel heeft Lisa er zo haar eigen ideeën over. "Ik ben superblij met het platencontract voor drie jaar. Gelukkig mag ik mijn eigen ding doen, dus het gaat een album worden met funk, blues, rock en soul."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen