Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jerney Kaagman geridderd

Shownieuws

Jerney Kaagman is maandag geridderd. De scheidend directeur van Buma Cultuur kreeg de onderscheiding voor haar inzet voor de Nederlandse muziek.

Jerney Kaagman is maandag in Bussum benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De scheidend directeur van Buma Cultuur werd geridderd tijdens haar afscheidsreceptie in theater Spant! in Bussum. Ze kreeg de onderscheiding opgespeld van burgemeester van Blaricum Joan de Zwart-Bloch.

Kaagman ontving de onderscheiding voor haar inzet voor de Nederlandse muziek, meldt Buma. De voormalige zangeres van Earth & Fire was onder meer negen jaar lang algemeen directeur van Buma Cultuur, een stichting die zich inzet voor muziek van Nederlandse makelij. Tevens is ze voorzitter geweest van BV Pop en pr-manager bij Radio Noordzee, maar bij het grote publiek is ze vooral bekend als jurylid van Idols.

Kaagman maakte in november bekend te willen stoppen als directeur van Buma Cultuur. Ze gaf aan meer tijd te willen besteden aan haar privéleven. Eind december zei ze te overwegen haar geluk te beproeven in de politiek. Kaagman stelde dat het slecht is gesteld met de kennis van veel politici op het gebied van de muziekindustrie.

De scheidend directeur wordt opgevolgd door Frank Helmink, die de functie vanaf 1 mei bekleedt. Helmink was tussen 1995 en 2000 programmadirecteur bij The Music Factory (TMF).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen