Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Complete oeuvre Jenny Arean op dvd

Shownieuws

Het complete oeuvre van Jenny Arean is verzameld op vijf dvd's. Ze mocht de dvd-box maandagavond in ontvangst nemen tijdens een hommage-avond in Amsterdam.

Het complete oeuvre van Jenny Arean is verzameld op vijf dvd's. De kleinkunstenares mocht de box 'Jenny door de jaren heen' maandagavond in ontvangst nemen tijdens een hommage-avond voor haar in theater De Meervaart in Amsterdam. De dvd-box is vanaf dinsdag verkrijgbaar.

Myra Rooymans, dochter van Arean uit haar huwelijk met acteur Huib Rooymans, spitte de afgelopen maanden in het artistieke verleden van haar nu 66-jarige moeder om een selectie te maken uit haar bijna vijftig jaar beslaande loopbaan.

Op de dvd's zijn beelden verzameld uit musicals als 'Vadertje Langbeen' en 'Heerlijk duurt het langst', cabaretprogramma's als 'Gescheiden vrouw op oorlogspad' en 'Neem je een apie voor me mee', vergeten televisieopnamen en interviews uit onder meer Villa Felderhof en de TV Show. Ook beelden van een tweetal optredens met Frans Halsema, met wie Jenny Arean het legendarische lied 'Vluchten kan niet meer' zong, ontbreekt niet op de box.

Maandagavond stond in De Meervaart een door Marc-Marie Huijbregts gepresenteerde show gepland waarbij Arean met liedjes uit haar eigen repertoire werd geëerd door vrienden en collega's. Onder hen waren Sanne Wallis de Vries, Wende Snijders, Loes Luca en Joost Prinsen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen