Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrijdag duidelijkheid over adoptie Madonna

Shownieuws

Madonna moet nog even wachten op duidelijkheid over de adoptie van een 4-jarig meisje uit Malawi. De uitspraak van een rechter is aangehouden tot vrijdag.

(Novum/AP) - Madonna moet nog een paar dagen wachten op duidelijkheid over de adoptie van een 4-jarig meisje uit Malawi. Een rechtbank in het Afrikaanse land heeft het adoptieverzoek van de popster aangehouden tot vrijdag. Dan wordt duidelijk of de 50-jarige Madonna haar gezin mag uitbreiden.

Madonna bracht maandag ongeveer een uur door in het gerechtsgebouw in de hoofdstad Lilongwe. Een woordvoerder van de rechtbank bevestigde dat de beslissing over het adoptieverzoek is uitgesteld tot vrijdag, maar gaf verder geen details.

De zittinglijst van het gerechtsgebouw vermeldde Chifundo James als de naam van het beoogde adoptiemeisje, wat 'genade' betekent in de lokale taal. Onduidelijk is of familieleden van de kleuter in de rechtbank aanwezig waren.

Functionarissen die bij het adoptieproces betrokken zijn, hebben anoniem laten weten dat de moeder van het meisje kort na de geboorte van haar dochter is overleden. De vader zou nog in leven zijn, maar over hem is verder niets bekend.

Madonna heeft geen enkel commentaar gegeven op de geplande adoptie en sprak maandag niet met journalisten. Eerder adopteerde ze de 3 jaar oude David uit Malawi, nadat ze hem had ontmoet in een weeshuis tijdens een bezoek aan het land in oktober 2006.

De adoptie van David en de plannen om opnieuw een kind uit Malawi te adopteren, komen Madonna op veel kritiek te staan. Zo zou ze haar rijkdom en invloed misbruiken om de verplichte bedenktijd van 18 tot 24 maanden te omzeilen. Daarnaast vrezen critici dat arme ouders worden aangemoedigd om hun kinderen achter te laten in de hoop op een beter leven voor hun nageslacht als ze worden geadopteerd.

Als het adoptieverzoek van Madonna wordt ingewilligd, wordt de popdiva een alleenstaande moeder van vier kinderen. Ze heeft behalve David al een 8-jarig zoontje, Rocco, uit haar gestrande huwelijk met Guy Ritchie en een 12-jarige dochter, Lourdes, uit een eerdere relatie.

Madonna kwam zondag aan in Malawi in het gezelschap van David en Lourdes. David bracht tweeënhalf uur door met zijn biologische vader, Yohane Banda. "Ik was erg blij om hem te zien", zei Banda tegen het Amerikaanse persbureau AP, hoewel de jongen zijn vader niet herkende. "Hij vroeg me wie ik was", zei Banda.

De moeder van David overleed toen hij een maand oud was. Zijn vader zei niet in zijn eentje voor hem te kunnen zorgen en plaatste hem in een weeshuis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen