Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Advocaat Cees Korvinus nieuwe Vara-voorzitter

Shownieuws

Cees Korvinus wordt waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van de Vara. De verenigingsraad beslist volgende week zaterdag of de 59-jarige Korvinus het wordt.

Cees Korvinus wordt waarschijnlijk de nieuwe voorzitter van de Vara. De raad van toezicht en het bestuur van de omroep hebben de 59-jarige advocaat voorgedragen. De verenigingsraad beslist volgende week zaterdag of Korvinus het wordt.

Het is de bedoeling dat Korvinus de huidige voorzitter Vera Keur op 1 oktober opvolgt. Cees Korvinus is advocaat in Amsterdam en verdedigt onder anderen klokkenluider Ad Bos en de Amsterdamse die een tasjesdief doodreed. De advocaat adviseerde de Vara eerder over diverse juridische programma's.

Korvinus toont zich enthousiast. "Ik ben zeer gemotiveerd voor deze functie en vind het uitdagend en inspirerend om in de wereld van de media te gaan werken."

Voorzitter van de raad van toezicht Cees Waal is blij en denkt dat Korvinus 'mede dankzij zijn maatschappelijke betrokkenheid een geloofwaardig boegbeeld van de Vara kan zijn en als teamspeler een gedreven club van professionals zal kunnen aansturen'.

Vera Keur heeft als zij in oktober vertrekt 22 jaar voor de Vara gewerkt, waarvan veertien als voorzitter/algemeen directeur. Ze begon in 1987 als bestuurssecretaris.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen