Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kaandorp koninklijk onderscheiden

Shownieuws

Brigitte Kaandorp heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen na afloop van een voorstelling zaterdag in Carré. Burgemeester Cohen spelde haar het lintje op.

Brigitte Kaandorp heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen na afloop van haar voorstelling zaterdagavond in het Amsterdamse theater Carré. Burgemeester Job Cohen spelde de cabaretière het lintje op en sprak haar op het podium toe. Dat heeft Kaandorps publiciteitsbureau bekendgemaakt.

Kaandorp viert dit theaterseizoen dat ze een kwarteeuw geleden haar professionele carrière begon. In 2006 ontving ze een Gouden Harp voor haar oeuvre. Sinds zaterdag mag Kaandorp zichzelf als Officier in de Orde van Oranje-Nassau aanprijzen.

Cohen roemde de laureaat om haar 'geraffineerde theaterspel' dat zich onder meer kenmerkt door 'vermeende stunteligheid, hilarische breedsprakerigheid en gevarieerd liedrepertoire'. Verder zei hij dat Kaandorp als cabaretière en tekst- en liedjesschrijfster een grote bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse cultuur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen