Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cast en crew 'Spangas op survival' in noodweer

Shownieuws

Voor de cast en crew van de speelfilm 'Spangas op survival' is het momenteel ook echt overleven geblazen. Sinds dinsdag kampen zij met noodweer in de Ardennen.

Voor de cast en crew van de nieuwe speelfilm 'Spangas op survival' is het momenteel ook echt overleven geblazen. Sinds dinsdagavond kampen zij met noodweer in de Belgische Ardennen, waar de opnamen voor de film momenteel plaatsvinden, meldt producent NL Film. Als het weer slecht blijft, worden de opnamen mogelijk verplaatst naar Frankrijk.

Dinsdag stond de ploeg toen het noodweer uitbrak binnen een paar uur tot aan de enkels in het water en was het waterpeil van de nabijgelegen rivier met een meter gestegen. De voertuigen die de cast en crew van het basiskamp naar de set moesten vervoeren, moesten het transport staken, laat de producent weten.

'Spangas op survival' is gebaseerd op de Nederlandse televisieserie Spangas. De serie won al eens de Gouden Stuiver, de belangrijkste Nederlandse tv-prijs voor kinderprogramma's. Ook werd Spangas genomineerd voor de prestigieuze televisieonderscheiding Gouden Roos, maar die won de serie niet.

In de door Diede in 't Veld geregisseerde film gaan de scholieren van het Spangalis College voor een werkweek naar de Ardennen. De leerlingen voeren onder leiding van twee docenten in teams opdrachten uit met als hoogtepunt een dropping aan het einde van de week. De onderlinge verwikkelingen staan gedurende de week een soepele samenwerking echter in de weg.

De film, die NL Film samen met de NCRV maakt, moet in oktober in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen