Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon had in eerste halve finale willen zitten

Shownieuws

Gordon had graag met de Toppers in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival gezeten. Daar zou de concurrentie minder groot zijn geweest.

Gordon had graag met zijn mede-Toppers Jeroen van der Boom en René Froger in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival gezeten in plaats van in de tweede. "Dan waren we zeker geweest van de finale", zei hij na afloop van de eerste halve finale, die dinsdag plaatsvond.

Tijdens de eerste halve finale werd niet altijd even zuiver gezongen. De Toppers komen met hun nummer 'Shine' echter pas in de tweede halve finale donderdag in Moskou aan de beurt. "Wij hebben een veel sterkere halve finale getroffen", vindt Gordon. De Nederlandse commentator van het liedjesfestijn, Cornald Maas, merkte dit al eerder op.

Volgens Maas kende de eerste halve finale maar weinig goede acts. Daarnaast hebben de Toppers meer concurrentie omdat de tweede halve finale negentien landen telt en de eerste slechts achttien. Maas wees ook op de 'dwarsverbanden' in de groep van Nederland, die ertoe kunnen leiden dat acts in meerdere landen populair zijn. Zo zitten in de tweede halve finale alle Baltische staten.

Bij de eerste halve finale kwam dinsdag de Vlaamse Hadise, die uitkomt voor Turkije en afgelopen weekeinde nog met uitputtingsverschijnselen in het ziekenhuis werd opgenomen, als eerste uit de bus. Verder zijn Portugal, Malta, Bosnië-Herzegovina, IJsland, Roemenië, Zweden, Armenië, Finland en Israël door naar de finale. Opvallend was verder dat Montenegro en Rusland, waarvan eigenlijk werd verwacht dat ze wel door zouden gaan, buiten de boot vielen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen