Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Depeche Mode-zanger in Grieks ziekenhuis

Shownieuws

Een concert van Depeche Mode nabij Athene is dinsdagavond op het laatste moment afgeblazen. Voorman David Gahan ligt in het ziekenhuis. Waarom is onbekend.

(Novum/AP) - Een concert van Depeche Mode nabij Athene is dinsdagavond op het laatste moment afgeblazen. Voorman David Gahan is ziek, zo meldden de organisatoren van het concert. Hij ligt in een hospitaal in de Griekse hoofdstad. Wat de 47-jarige zanger precies onder de leden heeft, willen de organisatoren noch het ziekenhuis zeggen.

Twintig- tot dertigduizend fans waren dinsdag afgekomen op het concert, dat vijftig kilometer ten noorden van Athene zou plaatsvinden. De organisatoren vroeg de fans hun kaartjes te bewaren, voor het geval dat het concert woensdag wordt ingehaald.

Later woensdag bleek dat dit niet gaat lukken. "Helaas laat de gezondheidstoestand van David Gahan een optreden niet toe", meldde de organisatie. Later wordt bekend of het concert wordt ingehaald of wordt afgeblazen.

Wat de gevolgen zijn voor de concerten in Istanbul en Boekarest van donderdag en zaterdag is niet duidelijk. Eind deze maand staat een optreden van de band op Pinkpop gepland.

Depeche Mode brak aan het begin van de jaren tachtig door. De Britse band is bekend van hits als 'People are people', 'Just can't get enough' en 'Enjoy the silence'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen