Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Sutherland was niet de aanstichter van opstootje'

Shownieuws

Acteur Kiefer Sutherland was niet de aanstichter van een opstootje in Manhattan een week geleden. Hierbij gaf Sutherland een ontwerper een kopstoot.

(Novum/AP) - Acteur Kiefer Sutherland was niet de aanstichter van het opstootje waarbij hij een week geleden betrokken was in een nachtclub in Manhattan. Dat heeft de advocaat van Sutherland, onder meer bekend van de populaire televisieserie 24, gezegd. De advocaat denkt dat het onderzoek naar het incident dit ook zal uitwijzen.

Sutherland meldde zich eind vorige week bij de New Yorkse politie om zich te verantwoorden voor de kopstoot die hij dinsdagochtend vroeg uitdeelde in de nachtclub in het trendy Mercer Hotel in Soho. De acteur, die een Golden Globe en een Emmy heeft gewonnen voor zijn rol als terrorismebestrijder Jack Bauer in 24, wordt mishandeling ten laste gelegd.

De ruzie zou zijn begonnen om actrice Brooke Shields, die de politie als getuige wil verhoren wegens de kwestie. Het vermeende slachtoffer van de mishandeling, ontwerper Jack McCollough van Proenza Schouler, zou ervoor hebben gezorgd dat Shields onderuitging in de nachtclub.

Dat zou voor de ogen van Sutherland zijn gebeurd, waarop de 42-jarige acteur afstapte op de ontwerper en eiste dat McCollough zijn excuses zou aanbieden. McCollough duwde Sutherland weg, waarop Sutherland hem een kopstoot gaf. McCollough beweert nu dat zijn neus op meerdere plekken is gebroken door de kopstoot en dat hij zich aan zijn verwondingen heeft moeten laten behandelen.

De advocaat van Shields, die niet bekend wil maken of de actrice al is gehoord door de politie, stelt dat er veel onwaarheden de wereld in zijn geholpen na het incident. Volgens berichten die vorige week over het gebeurde naar buiten kwamen, viel McCollough weinig te verwijten. Maar ook Sutherland beschouwt zichzelf getuige de verklaring van zijn advocaat niet als de grootste boosdoener.

De advocaat van Shields zegt dat McCollough op Shields botste, waarna Sutherland zich zorgen maakte om de actrice. "Kiefer is altijd een heer geweest in haar buurt. Zowel Jack als Kiefer is een vriend van mevrouw Shields en ze betreurt deze ongelukkige situatie."

De kopstoot kan Sutherland verder in de problemen brengen. Hij zit namelijk nog in een proeftijd na een veroordeling in Los Angeles omdat hij herhaaldelijk dronken achter het stuur heeft gezeten. Hij zat daarvoor eerder ook 48 dagen in de cel. Er is nog niet besloten of de kopstootkwestie gevolgen heeft voor de proeftijd van Sutherland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen